Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество15 Мая 2024, 12:02

У Бабиному Яру провели церемонію на честь Праведників народів світу

бабин яр, день памʼяті українців, що рятували євреїв у Другій світовій війні
Фото Facebook: Babyn Yar Holocaust Memorial Center

У Бабиному Яру відбулася церемонія, присвячена Дню памʼяті українців, що рятували євреїв у Другій світовій війні. Символічно, що День незалежності Ізраїлю цьогоріч також припав на 14 травня, коли в Україні вшановують тих, хто рятував євреїв від нацистів.

На Алеї Праведників у Бабиному Яру в Києві відбулася традиційна спільна міжконфесійна молитва за участі праведників та їхніх сімей, релігійних лідерів, дипломатів, громадських та культурних діячів. Серед них — Василь Назаренко, Праведник народів світу, та Борис Забарко, член Громадської ради Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр», голова ГО «Асоціація євреїв — колишніх в’язнів гетто і нацистських концентраційних таборів».

Рабин Моше Реувен Асман висловив слова подяки присутнім Праведникам та їхнім нащадкам, за той подвиг, який вони та їхні батьки зробили для єврейського народу — врятувавши цілі сім‘ї від Голокосту.

Після молитви Олексій Макухін провів церемонію відкриття символічної синагоги «Місце для роздумів». У 2021 році Меморіальний центр приурочив її спорудження до першого Дня пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать