Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Ноября 2023, 16:35

У Берліні відбулася хода солідарності з Ізраїлем

берлін, ізраїль
Фото delfi.lt

На знак солідарності з Ізраїлем у його боротьбі з терористичною організацією ХАМАС, що напала на цю державу, близько 500 осіб у неділю, 19 листопада, влаштували ходу в берлінському районі Шарлоттенбург.

Багато учасників акції несли в руках ізраїльські прапори або щити з такими гаслами, як Israel wants Peace («Ізраїль хоче миру»), Free Gaza from Hamas («Звільніть сектор Газа від ХАМАС») та інші. До пізнього вечора 19 листопада поліція не повідомляла про жодні порушення під час цієї акції.

Наше послання чітке і зрозуміле: у єврейського життя буде сильне і живе майбутнє в Німеччині. І ми стоїмо на боці наших братів та сестер в Ізраїлі.

Рабин Єхуда Тайхталь

Зі свого боку керівник столичного футбольного клубу Hertha BSC Томас Херріх, який виступає в бундеслізі, підкреслив, що саме сьогодні, коли євреї стали об'єктом ненависті і переслідування, важливіше ніж будь-коли підняти свій голос і проявити активність.

Солідарність з Ізраїлем означає виступ на захист безпеки та благополуччя цієї країни, а також усіх єврейських жінок та чоловіків в Ізраїлі та у світі.

Томас Герріг

До проведення акції у Шарлоттенбурзі закликала організація «Єврейське життя в Берліні» (Jüdisches Leben Berlin, JLB).

Якщо поглянути на новини, то можна побачити, що в Німеччині щодня тисячі людей беруть участь у пропалестинських демонстраціях на вулицях.

Ліор Штайнер

Представник JLB Ліор Штайнер зазначив, що у Німеччині щодня тисячі людей беруть участь у пропалестинських демонстраціях на вулицях. При цьому, за його оцінкою, сіється ненависть до Ізраїлю, як щось природнє.

Ми не дозволимо нікому більше залякати нас або позбавити нас слова. Своїми демонстраціями ми хочемо показати, що у Берліні є сильне єврейське життя.

Ліор Штайнер

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать