Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Октября 2022, 13:02

У Богданівці вшанували пам'ять розстріляних жертв Голокосту

голокост, богданівка
Фото news.pn

У селі Богданівка (Миколаївська область) відбулася церемонія пам’яті жертв Голокосту.

Про це повідомляє «Преступности НЕТ».

Мітинг відбувся відповідно до розпорядження Миколаївської обласної держадміністрації «Про проведення заходів у зв'язку з 80-ми роковинами трагедії Бабиного Яру в Миколаївській області».

голокост, богданівка

Ініціаторами та організаторами мітингу виступили колишній в'язень Богданівської табору смерті Митя Биков (США), Голова Миколаївської обласної єврейської громади Михайло Гольденберг і директор Богданівської школи Олексій Поспєлов.

Мітинг зібрав більше 200 чоловік з різних міст України та гостей з США. Серед гостей — народний депутат Верховної Ради Артем Черноморов, а також керівництво Миколаївської обласної державної адміністрації (Зам. Глави Ю.І. Гранатуров) і обласної ради, керівники районних та місцевих адміністрацій, представники одеської обласної державної адміністрації та міської ради.

голокост, богданівка

Була присутня делегація громадських організацій з США, 1-й секретар Посольства держави Ізраїль в Україні Костянтин Блюз. Колишніх в'язнів, крім Миті Бикова, представляли Р.М. Шварцман, керівник Одеської регіональної асоціації євреїв-колишніх в'язнів гетто і концтаборів Півдня України і голова Миколаївського відділення української спілки в'язнів-жертв нацизму Н.В. Прядко.

На завершення мітингу головний рабин Миколаєва та Миколаївської області Шалом Готтліб прочитав поминальну молитву.

Після виступів, запалювання свічок пам'яті і покладання квітів відбулася посадка дерев в парку пам'яті біля пам'ятника жертвам трагедії.

Завершальним етапом заходу став Круглий стіл з обговоренням подальшої меморіалізації місця Пам'яті і розвитку місцевої інфраструктури.

голокост, богданівка

голокост, богданівка

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать