Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество17 Апреля 2024, 18:36

У Британії судять підлітка-неонациста за планування вибуху синагоги

Мейсон Рейнольдс
Мейсона Рейнольдса назвали «жорстоким антисемітом» / Фото telegraph.co.uk

Протягом наступних трьох тижнів присяжні в Королівському суді Вінчестера в Англії слухатимуть розгляд про те, чи є записи прихильника переваги білої раси фантазією, покликаної справити враження на друзів, чи справжнім планом теракту-самовбивства з метою вбивства євреїв.

У Великобританії розпочався судовий процес над самопроголошеним неонацистом Мейсоном Рейнольдсом, якому висунуто звинувачення в тому, що він нібито планував підірвати синагогу у Східному Сассексі. 19-річного студента, який жив з батьками, було заарештовано у червні 2023 року.

У месенджері Telegram Рейнольдс ділився з іншими авторами неонацистських мемов своїм «планом» ведення війни з євреями, яких він та його однодумці звинувачують в організації змови «проти білих людей».

Прокурор Наомі Парсонс заявляє, що Рейнольдс опинився в залі суду не через свою ненависницьку ідеологію, а «бо йому було пред'явлено звинувачення у злочині, пов'язаному з тероризмом, а на практиці це означає політичний характер справи». 

Парсонс вказала на документ у додатку для нотаток на телефоні Рейнольдса, який включав план нападу на синагогу, доповнений відео, зображеннями та текстом. У ньому було вказано вхід, який він мав намір використати, та вказано, які єврейські свята залучають до молитви найбільшу кількість людей.

Поліція також знайшла на пристроях Рейнольдса інші докази, такі як величезна кількість неонацистських матеріалів з акцентом на антисемітизм. Правоохоронні органи також виявили «Довідник моджахедів із вибухових речовин» та креслення для виготовлення надрукованої на 3D-принтері зброї.

Завдяки поширенню про свої плани про теракт у синагозі Рейнольдс набув популярності у своїй неонацистській спільноті Telegram, що налічує близько 350 передплатників, і отримавши адміністративні привілеї в чат-групі, став одним із двох її адміністраторів із правами публікації контенту на каналі расистської пропаганди.

Сам же підсудний стверджує, що вигадав цю «змову» для того, щоб справити враження на друзів у неонацистських колах.

Його адвокат Емі Пекхем також відстоює цю версію, називаючи план підзахисного «по суті суцільними розмовами».

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать