Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Июля 2024, 18:21

У Дніпрі відбудеться відкриття виставки про єврейських майстрів Слова з Одеси

Пощастило тобі, Чорне море
Зображення Facebook: Музей «Пам'ять єврейського народу та Голокост в Україні»

У музеї «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні» у Дніпрі відбудеться відкриття виставки «Пощастило тобі, Чорне море… Вибрані історії єврейських майстрів. Слова з міста на березі Чорного моря», організованої спільно з Музеєм геноциду «Територія пам’яті» (Одеса).

Виставка розповідає про життя та творчість видатних єврейських поетів, письменників, та інтелектуалів, які жили і творили в Одесі наприкінці ХІХ — на початку ХХ століть. На той час це місто на березі Чорного моря було одним із найбільших єврейських літературних центрів. З Одесою пов’язані життя і творчість цілої плеяди поетів та письменників, які писали івритом та їдишем, українською і російською. Їхні життєві історії, сповнені трагізму, мужності та натхнення, відображають багатогранність єврейської культури та її внесок в українську та світову літературну спадщину.

Ініціатори та творці виставки — історик Павло Козленко та фотограф Микола Горшков — спробували закарбувати власні відчуття від відвідання одеських подвір’їв, де з-під пера та на друкарських машинках виникали шедеври Слóва поетів відомих і майже забутих… Цей проєкт покликаний повернути їхні імена та чудові рядки, що занурюють в атмосферу, збурюють відчуття і спогади, пов’язані з містом на березі Чорного моря.

На відвідувачів виставки чекають також інтерактивні елементи та цікаві експонати, що дозволять глибше зануритися в атмосферу тих часів і краще зрозуміти контекст життя поетів та їхньої творчості.

Відкриття виставки заплановане на 21 липня о 12:00. Церемонія проходитиме за адресою: 
м. Дніпро, вул. Шолом-Алейхема, 4/26, КДЦ «Менора», Музей «Пам’ять єврейського народу та Голокост в Україні», 3-й поверх. 

Телефон для довідок: +38 (050) 452-21-63.

Виставка триватиме до 21 серпня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать