Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество15 Августа 2022, 11:57

У Єрусалимі арабський терорист обстріляв автобус, поранив 7 людей та здався поліції

jerusalem wall bus
Отвір від пострілу в автобус у районі Стіни Плачу / Фото middleeasteye.net

У ніч із суботи на неділю, 14 серпня, було розстріляно автобус на вулиці Маале-а-Шалом недалеко від Стіни Плачу в Єрусалимі. Згодом стався ще один випадок стрілянини — біля гробниці Давида на вулиці Маале-а-Шалом. Арабський терорист обстріляв перехожих ізраїльтян.

Загалом було поранено мінімум 7 осіб, двоє у тяжкому стані. Стріляючий спочатку втік у район арабського села Силуан, проте пізніше терорист здався самостійно.

Ним виявився 28-річний мешканець Східного Єрусалиму Амір Сідауї, араб із ізраїльським громадянством. Він сам приїхав на таксі до поліцейської дільниці, щоб здатися, і привіз зброю, з якої стріляв.

Ізраїльські ЗМІ з посиланням на слова джерел у силових структурах заявили, що добровільної здачі терориста вдалося досягти завдяки протоколу «Сир лахац» («Скороварка»), за якого підозрюваного в нападі змушують здатися самому. У даному випадку було заарештовано трьох близьких терориста, в тому числі, його матір. Спецслужби виявили всі місця, де він міг би ховатися, та блокували їх. Після того, як йому стало нікуди тікати, Сідауї здався.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать