Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Апреля 2024, 19:11

У Європі та США посилили захист єврейських громад після обстрілу Ізраїлю Іраном

community security trust
Представниця CST / Ілюстративне фото cst.org.uk

Багато громад єврейської діаспори посилили заходи безпеки у відповідь на іранську атаку на Ізраїль. Конференція європейських рабинів пояснила, що єврейські громади в Європі підвищують рівень своєї готовності з огляду на історію іранських проксі, які нападають на єврейські об'єкти по всьому світу.

Ми уважно стежимо за нападом Ірану на Ізраїль та його наслідками для безпеки євреїв у діаспорі. Ми контактуємо з усіма лідерами єврейських громад та представниками служб безпеки по всьому континенту. Я закликаю всіх євреїв по всій Європі зберігати пильність у громадських інститутах та діяти відповідально у суспільній сфері.

Рабин Пінхас Гольдшмідт

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен написав у соціальних мережах, що попросив місцевих чиновників посилити безпеку «у місцях, які відвідують наші єврейські співвітчизники, особливо синагоги та єврейські школи. Він сказав, що робить цей крок «у ​​міру наближення Песаха та з урахуванням поточної міжнародної ситуації».

У Великій Британії Фонд громадської безпеки (CST) повідомив єврейським общинним організаціям, що їм необхідно забезпечити «повне дотримання заходів безпеки». У повідомленні наголошується, що директива «не пов'язана з якоюсь конкретною інформацією чи попередженням тут, у Великій Британії», але що це необхідний запобіжний захід «через ситуацію між Іраном та Ізраїлем».

Представник Єврейських федерацій Північної Америки запевнив, що організація перебуває в регулярному контакті з партнерами щодо безпеки.

Поліція Нью-Йорка заявила, що вона уважно стежить за розвитком подій в Ізраїлі та працює з іншими правоохоронними органами, релігійними лідерами та членами громади, щоб забезпечити безпеку міста. Хоча вони заперечили якісь реальні загрози Нью-Йорку, вони спрямують ресурси у молитовні будинки та інші важливі місця по всьому місту.
 

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать