Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Января 2024, 13:11

У Києві відкрили виставку про українських євреїв у Другій світовій війні

виставка «Документи та долі»
Відкриття виставки «Документи та долі» / Фото Facebook: Babyn Yar Holocaust Memorial Center

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» за підтримки Міністерства закордонних справ України та Державної архівної служби України відкрив виставку «Документи та долі» в Музеї історії міста Києва (вул. Богдана Хмельницького, 7).

Виставка, присвячена Міжнародному дню памʼяті жертв Голокосту, буде відкрита для відвідувачів до 11 лютого. Вхід вільний.

міхаель бродський
На відкритті виставки «Документи та долі» був присутній посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський / Фото Facebook: Babyn Yar Holocaust Memorial Center

Експозиція відтворює історичний контекст трагедії Бабиного Яру, спираючись на унікальні архівні матеріали з колекції Меморіального центру: листи, фотографії, свідчення, що документують період німецької окупації Києва, розстрілів євреїв у Бабиному яру та події наступних років. Через особисті історії українських євреїв, що загинули в Голокост, або вижили і стали відомими світові, виставка розповідає складну долю людей у часи панування двох тоталітарних режимів.

У виставці використано оригінальні документи з українських архівів, що були внесені до Міжнародного реєстру програми «Пам’ять світу» ЮНЕСКО та представлені в онлайн-архіві Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать