Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество18 Апреля 2024, 17:17

У Кишиневі вшанували пам'ять жертв єврейського погрому 1903 року

кишинів, погром
Фото ipn.md

У Кишиневі вшанували пам'ять жертв єврейського погрому 1903 року. Керівництво мерії разом з представниками єврейської громади Молдови, дипломатичних місій і міжнародних організацій поклали квіти до знакового пам'ятника в парку Алунелул.

Мер Кишинева Іон Чебан засудив жахи погрому 1903 року, якому піддалися євреї Кишинева 121 рік тому. Мер підкреслив роль єврейської громади Кишинева того часу, яка разом з корінним населенням внесла значний внесок у розвиток міста.

Мало людей зараз знають, що близько 50% мешканців Кишинева 100 років тому були євреями. Вони зробили великий внесок у наше місто. Я говорю про архітектуру, медицину, освіту та багато іншого.

Іон Чебан

Іон Чебан додав, що муніципальна влада солідарна з державою Ізраїль та єврейським народом у важкі моменти сьогодення, коли відбуваються атаки на безпеку країни. Міський голова висловив сподівання, що подібні трагічні випадки більше ніколи не повторяться.

Парк Алунелель, місце проведення заходу, є символічним для єврейської громади, оскільки тут раніше був єврейський цвинтар, де також були поховані жертви Погрому 1903 року.

Під час Кишинівського погрому 1903 року загинуло 49 осіб, близько 500 осіб було поранено, третина будівель міста, які належали єврейському населенню, була пошкоджена.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать