Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Января 2024, 12:01

У Лондоні чоловік напав з ножем на людей у кошерному магазині

лондон, напад на кошерний магазин
Фото timesofisrael.com

У Лондоні відбулася спроба ножового теракту проти євреїв. Це сталося в кошерному магазині в кварталі Голдерс-Грін, де проживає велика єврейська громада.

Напад скоїв чорношкірий чоловік, який зайшов до супермаркету та почав висловлюватися проти війни у ​​секторі Газа. Працівники магазину спробували спровадити невідомого. Той витяг ножа і почав нападати на людей. Проте агресору чинили активний опір. Співробітники торгової точки та відвідувачі не злякалися озброєної людини, а стали відбиватися від неї підручними засобами. Двоє чоловіків взяли металеві прути, а працівники магазину, вправно орудуючи магазинними візками, не давали нападнику наблизитися.

Агресор, який зіткнувся з опором, залишив магазин, власники якого викликали поліцію. Правоохоронці прибули на місце події за 10 хвилин. Біля магазину на них уже чекали співробітники загону єврейської самооборони «Шомрім».

Спільними зусиллями поліцейські та дружинники затримали агресивного чоловіка, який ходив неподалік магазину.

Поліція поки що не публікує особисті дані нападника. Відомо лише, що йому 34 роки. Під час затримання чоловік був одягнений у традиційний мусульманський одяг.

Після початку війни у ​​секторі Газа у Лондоні різко зросла кількість антисемітських інцидентів та нападів на євреїв. Раніше JewishNews повідомляли напад на трьох ізраїльтян на вулиці британської столиці лише тому, що вони говорили між собою на івриті.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю