Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество11 Апреля 2024, 16:18

У Мукачеві вшанували пам’ять в’язнів нацистських концтаборів

мукачево, голокост
Фото Facebook: Мукачівська міська рада

У Мукачеві (Закарпатська область) вшанували пам’ять жертв нацистських концтаборів.

Про це сьогодні, 11 квітня, повідомили на Facebook-сторінці Мукачівська міська рада 

У цьому році виповнюється 80 річниця трагічних подій, коли у травні 1944 року до табору Освенцим було вивезено майже 30 тисяч мукачівців, з яких повернулося трохи більше 2 тисяч.

Зі словами пам’яті про своїх рідних та всіх вбитих до присутніх звернувся керівник єврейської релігійної громади міста Мукачева Абрагам Беньямінович Лейбович.

Абрагам Беньямінович Лейбович

Міжнародний день визволення в'язнів фашистських концтаборів відзначається 11 квітня за ініціативи ООН. Ця пам'ятна дата обрана на честь повстання в'язнів нацистського концтабору Бухенвальд, який був розташований у центральній Німеччині. Усього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло понад 14 тисяч концтаборів, гетто та в'язниць, де жорстоко катували та вбивали невинних людей. За роки Другої світової війни через табори смерті пройшли понад 20 мільйонів людей із 30 країн світу. Близько 12 мільйонів так і не дожили до визволення (серед них близько 2 мільйони дітей).

Пам’ять в’язнів присутні вшанували хвилиною мовчання та запаленням свічок біля меморіальної дошки «В пам'ять малолітніх в'язнів нацистських концтаборів, жертв фашистських переслідувань, які постраждали в пеклі Другої світової війни».

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать