Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Июня 2024, 18:49

У Нью-Йорку та Лондоні пройшли багатотисячні мітинги на підтримку Ізраїлю

марш на підтримку ізраїлю, нью-йорк
Люди марширують на П'ятій авеню під час щорічного параду до Дня Ізраїлю 2 червня 2024 року в Нью-Йорку / Фото timesofisrael.com

У Нью-Йорку та Лондоні десятки тисяч мітингувальників вийшли на підтримку Ізраїлю та заручників, яких досі утримує ХАМАС.

На П'ятій авеню в Нью-Йорку марш зібрав понад 50 000 учасників. Серед учасників маршу були кілька родичів викрадених, депутати Кнесета, члени Конгресу та мер Нью-Йорка Ерік Адамс. Лідер демократичної більшості в Сенаті Чак Шумер також долучився до заходу та заявив, що ХАМАС є страшним злом, і він буде переможений.

Марш відбувся за посиленої охорони поліції.

У рамках однієї з найбільших демонстрацій солідарності Великобританії з Ізраїлем після 7 жовтня 2023 року понад 40 000 людей пройшли маршем Лондоном вдень 2 червня, закликаючи до звільнення заручників.

У морі жовтих стрічок і повітряних куль люди пройшли маршем від Холборна до Уайтхолла, скандуючи «Поверніть їх додому», розмахуючи ізраїльськими прапорами і підспівуючи ізраїльським пісням.

Головний рабин сер Ефраїм Мірвіс та реформістський рабин Марк Голдсміт очолили молитву, демонструючи потужну міжобщинну підтримку маршу. 

У повітрі було піднято банери різних присутніх організацій та місцевих громад, у тому числі «Живого ланцюга 7/10», «Стояти разом», Британського форуму сімей заручників та зниклих, Ради депутатів британських євреїв та Міжнародної жіночої сіоністської організації. Запрошені пройти у складі делегацій, деякі демонстранти йшли у складі парафіян своєї синагоги чи членів іншою єврейською організацією.

Всесвітній марш «Об'єднуємося, ми повертаємо їх додому», який пройшов у 23 інших країнах, відбувся через два дні після того, як Байден оголосив про триетапну угоду щодо звільнення заручників, запропоновану Ізраїлем. Увечері 1 червня у Тель-Авіві пройшла найбільша демонстрація в Ізраїлі з 7 жовтня, на якій 120 000 осіб, включаючи родичів заручників, закликали ізраїльський уряд ухвалити угоду.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать