Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество08 Апреля 2024, 18:19

У Німеччині намагалися підпалити синагогу перед Шабатом

Ольденбург, синагога
Двері синагоги у Ольденбурзі / Фото timesofisrael.com

Перед Шабатом у двері синагоги в Ольденбурзі на північному заході Німеччини було кинуто запальний пристрій.

Займання, викликане пристроєм, було виявлено швидко, вогонь не поширився, і пожежникам не потрібно було його гасити. Будівлі завдано незначної шкоди. Оскільки на той момент у будівлі не відбувалося жодних подій, ніхто не постраждав.

У поліції заявили, що шукають злочинця, але «не мають інформації про мотиви». Хоча, як і в багатьох інших країнах, у Німеччині спостерігається значне зростання антиєврейських інцидентів після нападу ХАМАС на Ізраїль у жовтні і військової операції Ізраїлю в секторі Газа.

Глава МВС Німеччини Ненсі Фезер засудила спробу підпалу синагоги в Ольденбурзі як «огидний і нелюдський напад на євреїв». Атаку також засудили інші німецькі політики та представники католицької та протестантської церкви.

У ​​неділю, 7 квітня, близько 400 людей вийшли на мітинг під назвою «Солідарність з єврейською громадою Ольденбурга — демонстрація проти антисемітизму», що відбувся на одній з центральних площ міста. Голова єврейської громади Ольденбурга Клер Шауб-Мур (Claire Schaub-Moore) у своїй промові подякувала городянам за підтримку, надану після нападу.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать