Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество18 Апреля 2024, 13:11

У Німеччині затримали 4-х підлітків через планування теракту проти синагог та церков

polizei germany synagogue
Ілюстраційне фото reuters.com

Група підлітків у Німеччині була затримана і взята під варту за те, що планувала «терористичну атаку з мотивів ісламістів». Їхніми цілями, ймовірно, були церкви та синагоги.

Трьох підлітків, чиї імена не розголошуються через їхній вік, було заарештовано в Дюссельдорфі, а 16-річного юнака затримали в Баден-Вюртемберг. Його затримали окремо за «підозрою у підготовці серйозного злочину, який становить загрозу для держави».

Згідно з листуванням по мобільних телефонах, яке вивчили слідчі, група потенційних терористів обговорювала серію терактів у Дортмунді, Дюссельдорфі та Кельні, метою яких були церкви та синагоги. Поліція повідомила, що підлітки ще не склали конкретних планів, коли їх затримали. Прокуратура не уточнила, наскільки далеко просунулися у своїх діях і не може повідомити подальших подробиць через юний вік підозрюваних і розслідування.

Юний вік підозрюваних позбавив представника служби безпеки землі Північний Рейн-Вестфалія, міністра внутрішніх справ Герберта Ройла дару промови, пізніше він додав, що це є величезною проблемою для суспільства в цілому.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю