Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Мая 2024, 16:18

У Піттсбурзі за зберігання вибухівки та осквернення синагоги заарештовано місцевого жителя

Піттсбург, поліція
Ілюстраційне фото post-gazette.com

Жителя Піттсбурга (штат Пенсільванія, США) заарештували за зберігання вибухових речовин і відповідальність за графіті, нанесені аерозольною фарбою на синагозі району Сквіррел-Хілл.

33-річному Вільяму Мюррею висунуто 34 звинувачення у зберіганні «вибухових або запальних матеріалів, які викликають або створюють загрозу катастрофи, а також у численних випадках виготовлення чи зберігання забороненої зброї».

Підозрюваний мав постати перед судом 14 травня після того, як йому були пред'явлені звинувачення в етнічному залякуванні, інституційному вандалізмі та злочинному заподіянні шкоди за завдання символу ненависті на синагогу «Шаарей Тора» 8 квітня, однак на засідання він не з’явився.

Тоді підозрюваний намалював на будівлі синагоги символіку Ку-клук-клану, проте у громаді не бачать від Мюррея небезпеку, і все ж громада вживає додаткових заходів безпеки та співпрацює з правоохоронними органами для відстеження потенційних загроз.

За даними єврейської громади, в районі Піттсбурга спостерігається бум появи антисемітських графіті. У 2024 році було зареєстровано 128 таких інцидентів, тоді як за той же період у 2023 році було скоєно лише 44 акти такого вандалізму.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать