Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Февраля 2024, 14:57

У посольство Ізраїлю у Швеції кинули бойову гранату

посольство Ізраїлю у Швеції, граната, поліція
Поліція біля посольства Ізраїлю у Стокгольмі / Фото aftonbladet.se

Біля посольства Ізраїлю у Швеції виявили вибуховий пристрій.

У поліцію Стокгольма подзвонили і повідомили про виявлення підозрілого об'єкту біля посольства Ізраїлю. На місце прибули сапери, було оточено велику територію навколо будівлі посольства.

Пізніше співробітники шведської поліції підтвердили, що цей предмет насправді був вибуховим пристроєм у бойовій готовності.

Ручну гранату кинули через паркан посольства, і вона опинилася у метрі від фасаду будівлі. Незабаром його знешкодила Національна саперна група. Персонал посольства не довелося евакуювати.

У зв'язку з цим інцидентом посол Ізраїлю у Швеції Зів Нево Кульман прокоментував ситуацію:

Сьогодні ми зазнали спроби нападу на посольство Ізраїлю у Стокгольмі та його співробітників. Ми дякуємо шведській владі за їхні швидкі дії. Нас не залякає терор.

Зів Нево Кульман

Посол Ізраїлю у Швеції

Також напад прокоментував міністр енергетики та промисловості Швеції:

Шокований інформацією про напад на посольство Ізраїлю. Ненависть до Ізраїлю лякає. Насильницький екстремізм має бути зупинено. Неймовірно вдячний шведській поліції за швидке втручання.

Ебба Буш

Міністр енергетики та промисловості Швеці

Після інциденту поліція посилила заходи безпеки у кількох посольствах, розташованих в одному районі, та запустила патрулювання. Поліція шукає інформацію, щоби знайти винних.

7 жовтня, коли ХАМАС увірвався на територію Ізраїлю та влаштував різанину, посольства єврейської держави у всіх країнах світу опинилися під загрозою. Ще до кінця жовтня Ізраїль евакуював 5 посольств і закрив ще 20, оскільки співробітникам дипмісій почали надходити листи з погрозами, а «борці за вільну Палестину» влаштовували поряд із будинками посольств численні антиізраїльські демонстрації. Крім того, з жовтня по грудень сталося кілька вибухів біля посольств у різних країнах, ще як мінімум одному теракту вдалося запобігти.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю