Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество06 Июня 2024, 10:43

У Самгородку провели церемонію пам’яті жертв Голокосту — ФОТО

самгородок, голокост
Фото Facebook: Самгородок Наш

Самгородоцька громада (Вінницька область) вшанувала пам'ять жертв трагедії масового розстрілу євреїв у Самгородку.

4 червня 1942 року у полі біля Самгородка німецькими та угорськими окупантами було розстріляно щонайменше 500 євреїв, половина з них були діти. Таким чином знищили цілу єврейську громаду. Тут було вбито також 15 радянських військовополонених. На місці масового розстрілу встановлено обеліск убитим євреям Самгородоцької громади.

Поряд з меморіалами, встановленими на цьому місці, присутні говорили про ці трагічні події, що неможливо стерти зі сторінок історії.

Говорили й про те, що трагедія нацистського терору під час Другої світової війни мала стати пересторогою людству, але не стала, і тепер історія повторюється.

Історія на жаль, повторюється. Сьогодні знову в самому центрі Європи відбувається геноцид українців, тільки замість гітлерівців український народ нищать рашисти. Так само ворог не визнає нашого права як нації на самовизначення й вільне життя.

Враховуючи це, учасники церемонії дійшли думки, що вшанування пам’яті жертв Голокосту допоможе наступним поколінням зберегти пам’ять про цю трагедію та не допустити у майбутньому актів геноциду.

самгородок, голокост

самгородок, голокост

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю