Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество28 Февраля 2023, 13:19

У синагозі Дрогобича відбудеться виставка про Праведників народів світу

Велика синагога у Дрогобичі
Велика синагога у Дрогобичі / Фото wikipedia.org

Незабаром в Дрогобичі відкриють виставку про Праведників народів світу, які рятували євреїв від смерті в часи Голокосту.

Експозицію підготували Благодійний фонд «Коло» спільно з Народним музеєм України за партнерства та сприяння Дрогобицької єврейської громади та редакції Дрогобицької інтернет-газети «Майдан». Виставка буде присвячена Праведникам народу світу — українцям, які жили на території Дрогобиччини. Зокрема — про Праведника України Івана Бура, що врятував 45 дрогобичан-євреїв.

праведник народів світу, дрогобич
Фото drogmedia.net.ua

5 березня о 14:00 у будівлі Дрогобицької великої синагоги (вул. Орлика, 6) організатори запрошують усіх зацікавлених і небайдужих.

«Праведник народів світу» – це почесне звання, яке надають  від імені Держави Ізраїль згідно з Законом про увічнення пам’яти мучеників і героїв представникам різних національностей та віросповідань. Сам вислів «Праведник народів світу» є рабиністичним терміном, який взято з єврейського закону. Він стосується неєвреїв, які, з ризиком для власного життя, простягли руку допомоги євреям у роки Голокосту.

Леонід Ґольберґ

Виконувач обов'язків голови єврейської громади Дрогобича

Раніше JewishNews повідомляли, що у Дрогобицткій синагозі нещодавно відкрили «Пункт незламності».

Єврейська громада Дрогобича входить до складу Об'єднаної єврейської общини України. Повний склад ОЄОУ — за посиланням (клац).

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать