Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество10 Октября 2023, 12:46

У США та Європі посилили захист єврейських громад після нападу ХАМАС на Ізраїль

синагога, поліція, сша
Офіцери поліції стоять на варті біля Об'єднаної синагоги в Хобокені, Нью-Джерсі / Фото cnn.com

Низка європейських країн — таких, як Велика Британія, Франція, Німеччина, Іспанія та Італія посилили поліцейський захист єврейських громад, особливо синагог, шкіл та меморіальних місць, після несподіваного нападу ХАМАС на Ізраїль і наступної ескалації конфлікту.

Уряди по всій Європі побоюються зростання антисемітських дій, оскільки бойові дії між Ізраїлем і підтримуваним Іраном ХАМАСом у Газі розгортаються, а прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху оголосив це війною.

Єврейська неурядова організація Anti-Defamation League написала, що згідно з їхніми даними, що екстремісти, схоже, підбадьорилися нападом ХАМАС і посилили свою насильницьку риторику, розміщуючи сповнені ненависті повідомлення та заклики до подальшої агресії проти Ізраїлю та його прихильників», натякаючи на потенційне зростання антисемітського насильства.

Смертоносні напади та викрадення в Ізраїлі цими вихідними також шокували євреїв по всій території Сполучених Штатів, що призвело до посилення безпеки в американських синагогах, скасування деяких святкових заходів і почуття жаху та безпорадності на тлі занепокоєння за родичів і страху перед новим насильством.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать