Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Июля 2024, 12:09

У Вашингтоні єврею зламали щелепу через кіпу на голові

Аріель Гольфейз
Аріель Гольфейз / Фото yahoo.com

В окрузі Колумбія минулого тижня на чоловіка у кіпі, що спокійно йшов на роботу, раптово накинувся з кулаками перехожий. Вигукуючи лайки про «євреїв-вбивць», він став жорстоко бити потерпілого, в результаті зламавши йому щелепу.

Потерпілий, 31-річний Аріель Гольфейз, співробітник компанії у сфері кібербезпеки, тепер побоюється за свою безпеку через єврейську символіку, яку він раніше не думав приховувати.

Після нападу Гольфейз порадив членам своєї єврейської групи в WhatsApp не носити кіпи та інші єврейські символи в цьому районі.

Інцидент стався в середу о 8:30, коли Аріель Гольфейз йшов на роботу зі свого будинку у Фоггі-Боттом.

Напад був раптовим. Гольфейз розповів, що краєм ока він тільки побачив кулак, а потім почув, як хруснула його щелепа. Він упав і спробував захистити себе, коли нападник продовжував його бити, доки не втрутився поліцейський.

Особа нападника встановлена: це 39-річний Уолтер Джеймс. Декількома днями раніше Джеймсу звинуватили в незаконному проникненні на чужу територію після того, як він обійшов загородження безпеки біля Капітолію США, чинив опір при арешті і напав на співробітника поліції.

Гольфейз, батьки якого втекли від релігійних переслідувань в Ірані в 1979 році, отримав множинні травми та набряк обличчя. Він досі відчуває сильний біль у щелепі, що заважає йому нормально жувати.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать