Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество22 Июля 2024, 13:12

У Вільнюсі вандали зіпсували мурал, присвячений пам'яті литовських євреїв

Sienos prisimena, Išminčius, Vilnius
Фото Facebook: Šarūnas Černiauskas

У єврейському кварталі литовської столиці невідомий розмалював графіті картину «Мудрець», створену в рамках арт-проекту «Стіни пам'ятають».

Литовський журналіст Шарунас Черняускас (Šarūnas Černiauskas), який повідомив про подію, заявив у поліцію про вандалізм та антисемітизм. Це не перший випадок, коли малюють графіті на картинах арт-проєкту.

Він заявив, що мурал «Мудрець», найвідоміша робота проєкту «Стіни пам'ятають», присвяченого історичній пам'яті литовських євреїв, була пошкоджена навмисне.

Це не єдина робота в межах проєкту «Стіни пам’ятають», яку було створено останнім часом. Постраждала ще одна робота «Вуличні музиканти». На ньому балончиком написали слово «Іван».

Проект «Стіни пам’ятають» («Sienos prisimena») — перший мистецький проєкт такого роду в Литві, який поєднує історичну пам’ять, професійне різномаїття та стріт-арт. У єврейському кварталі Вільнюса було створено п’ять графіті, які відображають епізоди міжвоєнного життя євреїв Вільнюса. Ці роботи нагадують вільнючанам і гостям міста про мирний і щасливий період життя вільнюської єврейської громади.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать