Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Февраля 2024, 19:01

У Хмельницькому вшанували пам’ять жертв Голокосту

хмельницький, голокост
Фото adm-km.gov.ua​​​​

В обласному центрі Хмельницької обласної військової адміністрації відбувся мітинг-реквієм, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту, що відзначається 27 січня.

У заході взяли участь представники влади Хмельницького та області, громадськість та небайдужі жителі міста.

хмельницький, голокост
Фото Facebook: Valentyn Sokoliuk

Заступниця начальника Хмельницької ОВА Оксана Андрейчик наголосила, що геноцид неможливий і неприпустимий у будь-якій цивілізованій, розвинутій державі, і що вшанування пам’яті загиблих від рук нацистів має підкріплювати цей жахливий урок. Вона також провела паралелі із сучасними війнами в Україні та світі.

Ксенофобія, ненависть, Голокост, Голодомор, геноцид – це речі абсолютно неприпустимі для будь-якої цивілізованої, розвиненої держави. У вік високих технологій, толерантності, шанування людської гідності є куди прикласти зусилля розуму для збереження життя на нашій планеті, а не його знищення. Люди мирних професій пройшли через нелюдське пекло. Діти, жінки, немічні старші люди були розстріляні через брехливу пропаганду, через хворобливе, маніпулятивне бачення кривавого диктатора. Тому низько схиляємо голову, шануючи пам’ять усіх євреїв та українців, що невинно були замордовані нацистами у Другій світовій війні.

Оксана Андрейчик

Заступниця начальника Хмельницької ОВА

Заступник голови обласної ради Валентин Соколюк висловив співчуття представникам єврейської громади міста Хмельницький та зазначив, що такі жахливі уроки історії потрібно не лише пам’ятати, але й не допустити нових страшних днів геноциду.

Оксана Андрейчик, Валентин Соколюк
Оксана Андрейчик та Валентин Соколюк / Фото adm-km.gov.ua​​​​

Мітинг-реквієм відбувся біля пам’ятної дошки по вулиці Вайсера, що встановлена на місці єврейського гетто, яке діяло в Проскурові у 1941-1942 роках.

хмельницький, проскуров, єврейське гетто
Фото Facebook: Valentyn Sokoliuk

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать