Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество14 Марта 2024, 13:01

У Запоріжжі відбудеться виставка про Голокост у Гуляйполі та Новозлатопільському районі

Німецька окупація та Голокост у Гуляйполі і селах Новозлатопільського єврейського національного району
Зображення Facebook: Гуляйпільські старожитності

У Запоріжжі відбудеться виставка «Німецька окупація та Голокост у Гуляйполі і селах Новозлатопільського єврейського національного району».

Це є перший публічний візуальний продукт багаторічної роботи у експедиціях колишніми єврейськими колоніями та у місто Гуляйполе ГО «Гуляйпільські старожитності» разом із Запорізьким науковим товариством імені Якова Новицького, яка знашла своє втілення в рамках співпраці з Ukrainian Center for Holocaust Studies.

Це також перша публічна подія у Запоріжжі із часів повномасштабного вторгнення росії.

На заході розмова буде про злочини проти цивільного населення в роки німецької окупації Гуляйпільщини, про саме місто та села, які нині знищуються російськими військами чи перебувають в окупації.

Також відвідувачам розкажуть про історію реальних людей та родин, яких торкнулися страшні події. Про окремі історії, факти, імена та матеріали, які вдавалось, хіба дивом, рятувати від забуття. Які могли зникнути назавжди, але не зникли і мають бути розказані.

На виставку запрошуються як і гуляйпільці, що нині вимушено перебувають у Запоріжжі, так і запоріжці та мешканці регіону. 

Виставка створена ГО «Гуляйпільські старожитності» в рамках проєкту «Музеї: Переосмислення».

Фінансування здійснюється зі Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Захід відбудеться у Запорізькому туристично-інформаційному центрі за адресою: проспект Соборний, 151 (зупинка транспорту вул.Сталеварів) 16 березня об 11:00.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю