Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество17 Июня 2024, 19:05

Учні ліцею у Києві отримали подарунок від посольства Ізраїлю

бомбосховище, київ
Фото Twitter: IsraelinUkraine

На честь свята Шавуот 5784/2024 аташе з питань культури Регіна Шафір разом із ізраїльською художницею Зоєю Север за підтримки посольства Ізраїлю в Україні організували проєкт «Вікно в світ» — 14-метровий малюнок на стінах бомбосховища у міському Ліцеї № 107 «Введенський».

Ми вигадали картину на стіні. Море та небо на всю стіну. І гібрид Тель-Авіва та Одеси, якесь умовне приморське місто. Щоб була надія, щоб вірилося у майбутнє блакитне небо над обома узбережжями, доки діти сидять під обстрілами.

Так тому і бути.

Зоя Север

Днями, просто під час повітряної тривоги, відбулася презентація розписаного художницями бомбосховища. Художниці створили для дітей «вікно у світ», а в ньому — море, сонце, міста-побратими Тель-Авів та Одеса, надії на мирне життя.

Так склалося, що наші діти як в Ізраїлі,  так і в Україні змушені багато часу проводити в укриттях. Практика розпису бомбосховищ є дуже поширеною в Ізраїлі. Малюнки на стінах розповідають про доволі буденні речі, але в той самий час дуже важливі — про спокій, мир, надію та мрії.

Міхаель Бродський

Посол Ізраїлю в Україні

Учні цього навчального закладу також долучилися до урочистого нанесення фінальних мазків на картину і підписів на стіні, поряд з автографами ізраїльських мисткинь.

В кінці церемонії посол Міхаель Бродський вручив грамоти найменшим митцям —  учням ліцею, завдяки яким вдалося так швидко реалізувати проєкт.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать