Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество01 Апреля 2024, 17:16

Учні ліцею з єврейським ухилом у Чернцівцях перемогли в Українській олімпіаді з лінгвістики

ліцей, чернівці
Команда учнів з Чернівеччини / Фото Facebook: Математична Майстерня

Учні Чернівецького ліцею №15 «Освітні ресурси та технологічний тренінг» з вивченням єврейського етнокультурного компонента Чернівецької міської ради посіли призові місця в ХІ Українській олімпіаді з лінгвістики.

У фінальному турі олімпіади взяли участь семеро учнів з Чернівців, які були запрошені у фінал за результатами відбіркового туру — VI Чернівецької олімпіади з лінгвістики.

Диплом 1 ступеня завоювала Олександра Гольдіна, учениця 11 класу Чернівецького ліцею №15 «ОРТ», і вдруге потрапила до команди України на Міжнародну олімпіаду з лінгвістики, яка відбудеться в Бразилії.

Диплом 2 ступеня виборов Олександр Глецек, учень 11 класу Чернівецького ліцею №15 «ОРТ». За результатами фіналу, Олександр Голецек та Олександра Гольдіна запрошені взяти участь в Азіатсько-Тихоокеанській лінгвістичній олімпіаді APLO онлайн 21 квітня.

Також серед учнів, які отримали дипломи 3 ступеня, був учень Чернівецького ліцею №15 Святослав Бабій.

Крім того, ліцеїсти мали успіхи у командних змаганнях: в складі збірної команди «ГТЗ» разом зі школярами з Києва, Львова та Івано-Франківська І місце в командному турі отримала Олександра Гольдіна, а команда Чернівців «Че-буреки» у складі: Олександр Голецек, Анастасія Кметь і Святослав Бабій завоювала ІІІ місце в командному заліку.

Раніше учні 11 класу Олександр Голецек (Диплом ІІ ступеня) та Артем Поштаренко  (Диплом  ІІІ ступеня) перемогли у IV етапі Всеукраїнської учнівської олімпіади з інформаційних технологій.
 

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю