Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Октября 2022, 17:01

Українці з Рогатина і Львова допомогли з сезонним розчищенням єврейських кладовищ

Меморіал на північній братській могилі, рогатин
Меморіал на північній братській могилі у Рогатині / Фото rohatynjewishheritage.org

Українці з Рогатина та Львова допомогли завершити сезонну роботу з розчищення єврейських кладовищ у Рогатині у 2022 році.

Про це сьогодні, 20 жовтня, повідомили на сайті проєкту Rohatyn Jewish Heritage, що опікується єврейськими цвинтарями та місцями масового поховання жертв Голокосту у Рогатині (Івано-Франківська область).

єврейське кладовище, рогатин
Нове єврейське кладовище після остаточного розчищення наприкінці вересня / Фото rohatynjewishheritage.org

«Єврейська спадщина Рогатина» подякувала друзям та челенам команди: Василю Юзишину, а також львівським активістам Олександру Назару (Lviv Volunteer Center) та Андрію Музиці (зав. відділу Львівського історичного музею «Музей історії Львова»). Окремої подяки удостоїли рогатинців Ігоря Залипко та Василя Юрківа. Вони підключилися до діяльності з розчистки кладовищ цього року і живуть по сусідству зі старим та новим єврейськими кладовищами.

Зараз обидва кладовища та обидві братські могили виглядають охайно, а оскільки вже настають морози, зарості вже не заважають, тож сезон прибирання у цих місцях завершено.

рогатин, голокост
Південне місце братської могили після осіннього розчищення та висадження квітів пам’яті / Фото rohatynjewishheritage.org
рогатин, голокост
Старе єврейське кладовище минулого тижня після кількох днів розчистки / Фото rohatynjewishheritage.org

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать