Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Мая 2024, 14:07

Українці заїжджатимуть в Ізраїль за електронним дозволом з 1 липня

Еяль Сісо, Євген Корнійчук
Еяль Сісо та Євген Корнійчук / Фото Facebook: Embassy of Ukraine in the State of Israel

В Ізраїлі оновили порядок вʼїзду іноземців до Ізраїлю через сервіс ETA-IL для громадян держав, які мають безвізовий режим з Ізраїлем (зокрема для громадян України).

Про це на під час робочої зустрічі говорили посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук з керівником Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль Еялем Сісо.

З 1 червня 2024 року проєкт запрацює в тестовому режимі для громадян США та ФРН, а з 1 липня 2024 року — для інших країн (зокрема України).

З 1 серпня платформа стане обов’язковою для використання перед приїздом до Ізраїлю.

В рамках зустрічі сторони обмінялись думками стосовно практичних питань реалізації проєкту та домовились про незастосування ізраїльською стороною адміністративного збору для громадян України за сервіс до 2025 року. 

Згідно із опублікованим повідомленням Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль, починаючи з 1 серпня громадяни країн, між якими діє безвізовий режим із Ізраїлем (зокрема Україна), повинні будуть подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL  (Electronic Travel Authorization) для в'їзду до Ізраїлю на термін до 90 днів, з туристичною або діловою метою.

Заяву можна подати перед поїздкою в Ізраїль онлайн через ресурс (клац).

Ізраїльська сторона рекомендує подавати заявку на в’їзд принаймні за 72 години до подорожі, до моменту бронювання авіаквитків, готелю та інших подібних витрат, пов’язаних із запланованою поїздкою до Ізраїлю.

Отриманий громадянином дозвіл (ETA-IL) на поїздку буде дійсний для багаторазової поїздки протягом двох років з дати авторизації або до закінчення терміну дії паспорта, залежно від того, що настане раніше.

Якщо подорожуючий вже отримав дозвіл (ETA-IL) на подорож, йому більше не потрібно повторно подавати заявку на в’їзд до Ізраїлю протягом терміну дії ETA-IL (тобто до двох років).

Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24-72 годин.

Більш детальну інформацію щодо сервісу ETA-IL можна знайти за посиланням — (клац).

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю