Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Января 2024, 18:19

Укрдержархів підписав меморандум про співробітництво із заповідником «Бабин Яр»

архів, україна, держархів, укрдержархів
Фото daso.archives.gov.ua

Державна архівна служба України підписали Меморандум про співробітництво з Національним історико-культурним заповідником «Бабин Яр».

Зі стороні Держархіву підписантом виступив голова відомства Анатолій Хромов, а зі сторони МЦХ «Бабин Яр» — в. о. Генерального директора Національного історико-культурного заповідника «Бабин Яр» Роза Тапанова.

Метою цього меморандуму є поглиблення співпраці в різних напрямах.

Насамперед планується реалізація спільного виставкового проєкту «Голокост в Україні. Трагедія Бабиного Яру», спрямованого на збирання, виявлення, збереження та оцифрування архівних документів і матеріалів про трагічні події Другої світової війни. Також проєкт передбачає презентацію виявлених матеріалів в рамках спільних заходів задля підвищення обізнаності суспільства та збереження пам’яті про жертв Голокосту.

До речі, 26 січня у центрі «Жива пам’ять» Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» відбулося відкриття виставкового проєкту «По живому», у відео‑частині якого використана архівна хроніка часів Другої світової війни з фондів Центрального державного аудіовізуального та електронного архіву.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать