Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество10 Мая 2024, 19:44

В Ізраїлі готуються до Дня пам'яті полеглих у війнах Ізраїлю і жертв терору

Дня Пам'яті полеглих у війнах і жертв терору, Ізраїль
Фото europe1.fr

Напередодні Дня Пам'яті полеглих у війнах і жертв терору міністерство оборони Ізраїлю опублікувало дані про кількість загиблих співробітників служб безпеки та військовослужбовців, які загинули внаслідок воєн і терактів і про імена, що поповнили цей скорботний список цього року. Опубліковано також дані про кількість сиріт та людей, які втратили своїх братів чи сестер.

З 1860 року, коли почали вести цей підрахунок, і до сьогодні у війнах та терактах загинули 25 034 ізраїльських військовослужбовці. З минулого Дня Пам'яті до цього списку додалося 760 імен загиблих та ще 61 інвалідів ЦАХАЛу, які померли внаслідок своєї інвалідності. Таким чином, за цей рік до списку міністерства оборони додалося 821 ім'я.

711 військовослужбовців та співробітників служб безпеки загинули в ході війни «Залізні мечі», з них 637 військовослужбовців ЦАХАЛу, 39 бійців загонів самооборони населених пунктів (“кито коненут"), 68 співробітників поліції та 6 співробітників ШАБАКа.

Під опікою міністерства оборони з початку війни «Залізні мечі» опинилися 1294 батьків, які втратили своїх дітей, 248 вдів і вдівців і 520 сиріт, а також 2174 братів і сестер полеглих. Усього — 4236 найближчих родичів.

У міністерстві оборони просять ізраїльтян у День Пам'яті давати перевагу на цвинтарях найближчим близьким загиблих солдатів та співробітників служб безпеки. Громадянам, які не належать до родин загиблих, слід відвідувати цвинтарі після традиційних церемоній з нагоди Дня Пам'яті.

У неділю, 12 травня, по всьоу Ізраїлю о 20:00 прозвучить траурна сирена тривалістю в одну хвилину, яка ознаменує початок Дня Пам'яті полеглих у війнах та терактах. Після закінчення хвилини мовчання розпочнуться меморіальні церемонії по всій країні. Центральна державна церемонія відбудеться біля Стіни Плачу, на ній будуть присутні президент Ізраїлю Іцхак Герцог та начальник Генштабу ЦАХАЛа генерал-лейтенант Герці А-Леві.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю