Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество21 Февраля 2023, 17:13

В Абу-Дабі відкрився комплекс трьох релігій: синагога, мечеть та церква

синагога, абу-даби
Фото outandaboutmag.com

В Об'єднаних Арабських Еміратах відкрився центр, в якому розташовані мечеть, церква та перша в країні офіційна синагога з метою сприяння міжконфесійному співіснуванню в мусульманській країні.

На церемонії відкриття головний рабин Великої Британії Ефраїм Мірвіс прикріпив мезузу до входу в нову синагогу імені Мойсея Бен Маймона, яка, за його словами, стала першою спеціально побудованою синагогою в арабському світі за майже сторіччя.

У багатій нафтою федерації Перської затоки, яка нормалізувала відносини з Ізраїлем у 2020 році, проживає невелика, але активна єврейська громада, яка зазвичай молиться наодинці.

«Будинок сім'ї Авраама», відкритий в Абу-Дабі, є першим у своєму роді, де в одному місці розташовані три будинки для молитов.

Центр стане платформою для навчання та діалогу, моделлю співіснування.

Мохаммед Халіфа Аль Мубарак

Директор центру «Будинок сім'ї Авраама»

Єдина синагога в регіоні Перської затоки знаходиться в Бахрейні, де також є невелика єврейська громада.

У п'ятницю місцева єврейська громада вже провела у синагозі Шабатні молитви під керівництвом головного рабина ОАЕ Єгуди Сарни.

У неділю сувій Тори, подарований Президентом ОАЕ Мухаммед бен Заїд Аль Нахайян напередодні церемонії подарував синагозі Сувій Тори. Під час урочистого заходу сувій посвятили.

Раніше JewishNews повідомляли, що після нормалізації відносин між Ізраїлем та ОАЕ у синагогзі провели першу службу на Рош а-Шана. Завершити побудову цього центру планувалося до кінця 2022 року.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю