Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество14 Июня 2024, 14:41

В Україні урочисто стартував курс з підготовки гідів «Київ, євреї, сіонізм та ХХ століття»

Київ, євреї, сіонізм та ХХ століття
Фото Facebook: НАТІВ Україна - Ізраїльський культурний центр

Під час робочого візиту в Україну Юлія Дор, заступниця голови організації «Натів» у міністерстві прем'єр-міністра Ізраїлю відкрила у Києві курс з підготовки гідів — «Київ, євреї, сіонізм та ХХ століття».

Курс організовано Ізраїльським культурним центром «Натів» в Україні, посольством Ізраїлю, почесним консульством Ізраїлю у Західному регіоні України, Меморіальним центром «Бабин Яр», Інститутом розвитку громадянського суспільства імені Голди Меїр та Асоціацією гідів України.


Читайте також: Заступник мера Одеси обговорив з представниками «НАТІВ» збереження єврейської спадщини


Він призначений для гідів, які прагнуть поглибити свої знання та професійні навички, а також для всіх ентузіастів, які бажають познайомитися з багатою історією єврейської громади Києва, дослідити зв'язок євреїв Києва з сіонізмом та державою Ізраїль та навчитися передавати цю інформацію слухачам. Курс розрахований на 14 тижнів і включатиме зустрічі та лекції в центрі «Натів», онлайн-вебінари, практичні екскурсії з провідними професійними гідами Києва. 
Наприкінці курсу кожен учасник має підготувати свій особистий проєкт.

У церемонії відкриття взяли участь голова «Натіву» в Україні Марк Довев та почесний консул Ізраїлю Олег Вишняков.

Єврейська присутність в Україні налічує сотні років, євреї зробили великий внесок у розвиток цієї країни та в єврейську історію. Саме тут, в Одесі, Києві, Харкові та інших містах України набув розвитку сучасний іврит. У містах України є вулиці, що носять імена видатних євреїв, які народилися і жили в Україні — Жаботинського, Бяліка, Голди Меїр. Це наша спільна історія і дуже важливо не тільки знати, а й зберігати її. І одним із способів цього збереження стануть екскурсії, які ви проводитимете.

Юлія Дор

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать