Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество09 Сентября 2022, 16:46

В Україні видадуть мемуари мешканця Рогатина, що пережив Голокост: є доступ до онлайн-версії

Джек Ґлоцер
Джек Ґлоцер у Рогатині 1998 року / Фото rohatynjewishheritage.org

Український центр вивчення Голокосту в Києві видасть мемуари Джека Ґлотцера з Рогатина (Івано-Франківська область), який пережив Голокост.

Про це повідомили на Facebook-сторінці організації Rohatyn Jewish Heritage, що займається збереженням єврейської спадщини Рогатина.

Вперше для Центру книга буде видана двомовним виданням (українською та англійською). Мемуари Джека є унікальними серед мемуарів про Рогатин, тому що вони включають розповідь очевидця з перших вуст про те, що сталося відразу після розстрілу 3000-3500 євреїв 20 березня 1942 року: 16-річний Джек був серед кількох підлітків, яких змусили ховати замерзлі тіла на місці страти (південна братська могила Рогатина) протягом кількох днів після вбивств.

Після публікації книжка буде безкоштовно надана Рогатинській центральній бібліотеці, Рогатинському історико-краєзнавчому музею «Опілля» та іншим навчальним закладам Рогатина. 

Випуск книги планується на 20 березня 2023 року. Але ті, хто хоче ознайомитися з книгою раніше, можуть прочитати цифрову версію мемуарів (англійською та українською версіями) за посиланням (клац).

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю