Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество23 Сентября 2022, 16:56

В Умані відбулася розмова правоохоронців з рабинами щодо безпеки в період Рош а-Шана

хасиди, правоохоронці, умань
Фото ch.npu.gov.ua

Правоохоронці проводять роз’яснювальну роботу з паломниками-хасидами в Умані (Черкаська область).

Під час робочих зустрічей з рабинами-хасидами представники силових структур наголошують на дотриманні правил та обмежень, які діятимуть під час паломництва з метою убезпечення  населення. Брацлавські хасиди зараз масово прибувають до Умані на відзначення Рош а-Шана. В місті органами виконавчої влади була прийнята низка обмежень, що поширюються як на місцевих жителів, так і іноземних гостей. Правоохоронці зустрілися із рабинами-хасидами, аби розповісти про безпекові заходи, які діятимуть під час паломництва.

Серед основних — це ретельна перевірка на пунктах пропуску, дотримання комендантської години, перебування на вулицях міста з документами, що посвідчують особу, заборона вживання спиртних напоїв та реагування на сигнали «Повітряна тривога».

Сергій Коваленко

Заступник начальника ГУНП в Черкаській області

Правоохоронці рекомендували паломникам цього року утриматися від візиту до України на святкування Рош а-Шана через можливі провокації з боку РФ.

Однак представники єврейської общини зазначили, що таким чином вони демонструють віру в українських військових. Рабини наголошують, що приїдуть найбільш релігійні прочани, яких поінформовано про правила безпеки й про обмеження, що наразі діють на території України та в місті Умань.

умань, хасиди, контроль

умань, хасиди, контроль

умань, хасиди, контроль

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю