Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Июля 2024, 18:07

В Ізраїлі обговорили шляхи співпраці з Україною перед Рош а-Шана та роковинами Бабиного Яру

Євген Корнійчук, Міхаель Малкіелі, рабин Моше Реувен Асман
Фото Моше Асман

Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук провів робочу зустріч з Міністром у справах релігій Ізраїлю Міхаелем Малкіелі. На зустрічі також був присутній рабин Моше Реувен Асман.

Під час зустрічі обговорено розвиток двосторонніх українсько-ізраїльських відносин, політичного діалогу між країнами, шляхи взаємодії на міжрегіональному рівні, зокрема під час святкування єврейського Нового року Рош а-Шана в місті Умань цього року.

Євген Корнійчук, Міхаель Малкіелі, рабин Моше Реувен Асман
Рабин Моше Реувен Асман, Євген Корнійчук та Міхаель Малкіелі / Фото Моше Асман 

Відзначено негативний вплив на двосторонні ізраїльсько-українські відносини рішення ізраїльської сторони щодо запровадження електронної візи (ETA-IL) для в'їзду для громадян України. Водночас, сторони привітали рішення про відтермінування на 5 місяців початку дії цього дозволу (починаючи з 01 січня 2025 року) як перший правильний крок у напрямі врегулювання цього питання.

Також обговорена майбутня участь ізраїльської сторони у церемонії річниці вшанування пам’яті жертв трагедії Бабиного Яру, яка цьогоріч відбудеться 29 вересня у місті Київ.
 
У ході зустрічі, сторони погодилися, що український та ізраїльський народи особливо зараз — у тяжкі часи війни, яка відбувається як в Україні, так і в Ізраїлі, як ніхто інший розуміють та підтримують одне одного.

Обговорили важливі питання співпраці між нашими країнами у сфері релігії та культурного обміну. Впевнений, що цей діалог сприятиме зміцненню наших партнерських відносин та відкриє нові можливості для взаємодії

Розмова з міністром Малкієлі та послом Корнійчуком наголосила на важливості взаєморозуміння та підтримки між нашими народами. Разом ми зможемо досягти великих результатів, зберігаючи наші традиції та цінності, а найголовніше — разом до Перемоги над злом!

Рабин Моше Реувен Асман

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю