Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество03 Апреля 2023, 12:56

Велика Британія виділить 15 мільйонів фунтів на захист єврейських громад

Суелла Браверман
Суелла Браверман / Фото moneycontrol.com

Велика Британія днями заявила, що збільшить обсяг фінансування безпеки в єврейських релігійних школах та синагогах наступного року, щоб вони могли краще захистити себе від антисемітських нападів.

Уряд заявив, що виділить 15 мільйонів фунтів стерлінгів (майже 17,5 мільйонів доларів, або 661,5 мільйонів гривень) на 2023–2024 роки. Це на 1 мільйон фунтів більше, ніж у попередньому році.

Кошти підуть на фінансування таких речей, як охорона, відеоспостереження та системи сигналізації для захисту від злочинів на ґрунті ненависті, антигромадської поведінки та тероризму.

Напади на єврейську громаду огидні. Я вітаю зусилля поліції щодо розслідування цих злочинів, але ми повинні піти далі, щоб мерзенні злочинці, які загрожують миру та безпеці єврейських громад, відчули всю силу закону.

Суелла Браверман

Міністр внутрішніх справ Великої Британії

Браверман також очолить нову Спеціальну групу з питань злочинності та безпеки єврейської громади, щоб активізувати зусилля боротьби з антисемітськими злочинами та насильством щодо єврейських громад.

Група, до якої увійдуть поліція, міністри та єврейський консультативний орган «Фонд громадської безпеки» (CST), збиратиметься тричі на рік.

Минулого місяця у звіті CST зазначалося, що кількість антисемітських інцидентів у Британії минулого року скоротилася більш ніж на чверть порівняно з рекордно високим рівнем, що спостерігався у 2021 році, але жертвами ненависті стає дедалі більше дітей. Державна статистика злочинів на ґрунті ненависті показує, що майже чверть зареєстрованих злочинів на ґрунті релігійної ненависті у Великій Британії по березень 2022 року були скоєні проти євреїв.

Уряд заявив, що нове фінансування збільшить загальну суму, виділену з 2015 через Грант на захист єврейської громади, до 122 мільйонів фунтів стерлінгів.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать