Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество06 Июня 2024, 18:31

Виставку оновлених за допомогою ШІ портретів Ґолди Меїр представили у Києві — ФОТО

Ґолда Меїр. Вчора. Сьогодні. Зараз
Фото zn.ua

У Національному музеї «Київська картинна галерея» стартувала виставка «Ґолда Меїр. Вчора. Сьогодні. Зараз», присвячена видатній киянці та одній із легенд ХХ століття.

Про це сьогодні, 6 червня, повідомило ZN.UA.

Ґолда Меїр. Вчора. Сьогодні. Зараз

Ґолда Меїр народилася у Києві у 1898 році у єврейській сім'ї. В епоху, коли місце жінки вважалося лише біля дітей та на кухні, вона збудувала успішну політичну кар'єру, стала однією з засновниць Ізраїлю, прем'єр-міністеркою єврейської держави та здобула репутацію «залізної леді». Але її шлях до успіху був складним – вона щоденно долала стереотипи.

Все життя Голди Меїр, всі її 80 років, пройшли в боротьбі: зовнішній — за незалежність її держави, і внутрішній – за можливість бути жінкою й політиком одночасно. Щодня вона обирала між сім'єю та кар'єрою, і завжди обирала мудрість.

Голда Меїр. Вчора. Сьогодні. Зараз

Цитати Меїр актуальні як ніколи, особливо для України. Вони демонструють, як людина може бути справжнім патріотом. Життя Голди Меїр може бути прикладом для багатьох політиків, державних діячів і громадянського суспільства. Створюючи та захищаючи маленьку державу для свого народу, Голда Меїр багато що змінила на краще в цьому світі.

На виставці показано 14 архівних фото з різних моментів життя Голди Меїр, оновлених за допомогою технологій штучного інтелекту, та 13 зображень Голди у вишиванках з її найвідомішими цитатами. Завдяки технологіям, ми бачимо Меїр у сучасному вигляді, що символізує її спадщину та мудрість, які виходять за рамки часу і роблять її прикладом сучасного лідерства.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать