Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество08 Марта 2024, 13:42

Від антисемітського вандалізму постраждали меморіали жертвам Голокосту у Німеччині

antisemitism, buchenwald
Скриншот euronews.com

По всій Німеччині почастішали випадки осквернення пам'ятників жертвам Голокосту. Нещодавно невідомі змалювали свастикою вивіску колишнього концентраційного табору у Бухенвальді.

Нацистська свастика, фашистські гасла з'явилися на вивісках колишніх концентраційних таборів у Бухенвальді та Дахау. Німецькі правозахисники б'ють на сполох, стверджуючи, що подібні антисемітські акти вандалізму множаться по всій країні.

Будь-хто, хто закликає до створення расистського суспільства, хто захищає ідеологію нерівності, вважає за необхідне засудити уроки, витягнуті з подій епохи націонал-соціалізму, і завдати удару по культурі пам'яті. Ось чому ці напади на меморіали та напади на культуру походять від Альтернативи для Німеччини.

Єнс-Крістіан Вагнер

Директор меморіального комплексу Бухенвальд

Антисемітський вандалізм у місцях пам’яті жертв Голокосту особливо це характерно для регіонів, де сильна підтримка ультраправих в особі партії Альтернатива для Німеччини, додають деякі аналітики. 
Бухенвальд знаходиться у Тюрінгії, де "Альтернативу для Німеччини" підтримує 30% виборців. Їй пророкують добрий результат на виборах цієї осені. 

Звинувачення в тому, що АдГ просуває антисемітський порядок денний, у партії заперечують. Але її лідер у Тюрінгії Бьорн Хеке має представити перед судом у зв'язку з включенням забороненого в країні нацистського гасла у свою виборчу промову.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю