Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество23 Августа 2024, 11:42

Хірург з Ізраїлю провів 9 безкоштовних операцій на очах українцям у Львові

Йоав Вардізер
Йоав Вардізер / Фото Facebook: Перше медичне об'єднання Львова

Пів сотні пацієнтів з порушеннями зору та потребою в очному протезуванні отримають допомогу від провідного ізраїльського хірурга-офтальмолога.

Під час п’ятиденного візиту до UNBROKEN Ukraine Йоав Вардізер, що прибув з Ізраїлю, оглядає, консультує, оперує пацієнтів, а також навчає українських спеціалістів протезуванню очей за допомогою спеціального гіпоалергенного акрилу.

Йоав Вардізер

Нині — четвертий день його роботи у Львові. Він уже провів близько 60 консультацій, під час яких відібрав пацієнтів для хірургічних втручань та очного протезування.

За два дні лікар Вардізер разом з українською командою прооперували 9 пацієнтів. Провели ряд реконструктивних операцій, а також операції з підготовки очей до протезування. Також разом з протезистами Центру UNBROKEN підкорегували кілька очних протезів.

Йоав Вардізер

Серед пацієнтів — захисники, які мають порушення зору внаслідок мінно-вибухових травм, частково втратили зір, а також цивільні з естетичними дефектами.

Сергій Козка — 43-річний захисник з Волині. З початку повномасштабного вторгнення ніс службу у прикордонних військах. У березні цього року Сергій наступив на міну й отримав важкі поранення по всьому тілу. Аби зберегти життя захисника, йому ампутували ногу та видалили ліве око. Лікарі вже провели операцію, аби підготувати порожнину ока до протезування.

Йоав Вардізер

Лікар Йоав Вардізер — хірург-офтальмолог, спеціаліст з окулопластики, керівник відділення хірургії повік, очниць та сльозовивідних шляхів медичного центру Бней-Ціон в Ізраїлі, а також директор клініки Vardizer Clinic. Його досвід роботи у цій сфері — понад 25 років.

Ізраїль зараз дуже близький з Україною, тому що ми страждаємо від схожих проблем. Ми хочемо допомогти українцям в практичний спосіб. Більшість наших пацієнтів — молоді люди, у яких ще багато планів та мрій. Саме тому ми повинні докладати максимум зусиль для їхнього щасливого майбутнього.

Йоав Вардізер

Попереду ще один операційний день та п’ять операцій для українців. Проте закордонний спеціаліст вже планує наступну подорож до Центру UNBROKEN в грудні цього року.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать