Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество08 Февраля 2024, 17:52

За січень у Нью-Йорку вчинили 31 акт антисемітизму

antisemitism
Фото axios.com

За минулий місяць поліція Нью-Йорка зафіксувала 31 злочин на ґрунті антисемітизму. Це говорить про те, що хвиля ненависті до євреїв, що піднялася в жовтні 2023 року на тлі війни Ізраїлю з ХАМАСом, потихеньку спадає, — принаймні у Штатах. Але кількість інцидентів все ще набагато вища, ніж роком раніше, коли в січні зареєстрували 17 злочинів.

За останні чотири місяці поліція зафіксувала 193 антисемітські інциденти, тоді як за аналогічний період 2022-го їх було скоєно майже вдвічі менше – а саме 100. На щастя, є тенденція на зниження показників за місяцями: у жовтні та листопаді в Нью-Йорку було зафіксовано 69 та 62 інциденти відповідно, у грудні та січні – по 31. Втім, злочинів де-факто могло бути скоєно набагато більше, але постраждалі не вважали за потрібне звернутися до поліції чи правозахисної організації.

Зазначається, що протиправні дії, спрямовані проти євреїв, у січні склали 69% із 45 злочинів на ґрунті ненависті, що сталися у місті. Для порівняння, проти темношкірих зловмисники діяли у трьох випадках. Злочинів проти мусульман зафіксовано не було.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать