Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество22 Мая 2024, 18:03

Заарештовано пропалестинських мітингувальників, що напали на захід Сохнуту в Ліоні

пропалестинський мітинг
Пропалестинські мітингувальники / Ілюстраційне фото telegraph.co.uk

Поліція Ліона (Франція) заарештувала кількох людей, які напали на співробітників служби безпеки, які охороняли захід, організований Єврейським агентством Ізраїлю (Сохнут).

Зловмисники увірвалися до зали, де знаходилися сотні французьких євреїв, і почали бити присутніх. Інцидент у вівторок увечері завершився без серйозних травм.

Сварка пішла за пропалестинською демонстрацією, яка пройшла раніше у вівторок біля залізничного та автобусного вокзалу Перраш у другому районі у центрі східного міста.

За кілька годин після закінчення демонстрації Єврейське агентство Ізраїлю провело ярмарок алії — захід, спрямований на заохочення репатріації євреїв до Ізраїлю — у тому самому районі.

Приблизно за 90 хвилин після цієї події прибули кілька пропалестинських активістів і почали нападати на охоронців, що змусило поліцію втрутитися.

Офір Софер, міністр алії та інтеграції Ізраїлю, зазначив у своїй заяві:

Я дуже серйозно ставлюся до антисемітських нападів під час ярмарку алії в Ліоні і закликаю французький уряд вжити рішучих заходів проти антисемітизму та прихильників Ях'ї Сінвара та різанини 7 жовтня.

Офір Софер

Аріель Кандель, голова некомерційної організації Qualita, яка займається заохоченням алії з Франції, розповів, що аналогічний інцидент стався в Ліоні під час ярмарку алії у грудні. 

Згідно зі звітом, опублікованим раніше цього місяця Тель-Авівським університетом та Антидифамаційною лігою, у Франції у 2023 році було зареєстровано найвище зростання антисемітських інцидентів серед усіх країн із достовірною статистикою. У доповіді показано, що кількість інцидентів у Франції збільшилася майже вчетверо: з 436 у 2022 році до 1676 у минулому році.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать