Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество25 Июня 2024, 11:49

Збір з українців за в’їзд до Ізраїлю не будуть стягувати до 2025 року — посольство України

аеропорт, бен гуріон, ізраїль
Ілюстраційне фото Facebook: Embassy of Ukraine in the State of Israel

У посольстві України в Ізраїлі нагадали українцям про нові правила в’їзду до Ізраїлю, які набирають чинності з 1 липня. Також громадянам повідомили про пільговий період щодо цих умов.

Згідно із опублікованим повідомленням Управління народонаселення та імміграції Держави Ізраїль, починаючи з 1 липня громадяни країн, між якими діє безвізовий режим із Ізраїлем (зокрема Україна), повинні будуть подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL (електронна віза) для в'їзду до Ізраїлю на термін до 90 днів, з туристичною або діловою метою.

Заявку можна подати в будь-який час перед поїздкою в Ізраїль онлайн за посиланням (клац).

Ізраїльська сторона рекомендує подавати заявку на в’їзд принаймні за 72 години до подорожі, до моменту бронювання авіаквитків, готелю та інших подібних витрат, пов’язаних із запланованою поїздкою до Ізраїлю.

Отриманий громадянином дозвіл (ETA-IL)  буде дійсний для багаторазової поїздки протягом двох років з дати авторизації або до закінчення терміну дії паспорта, залежно від того, що настане раніше. Якщо подорожуючий вже отримав дозвіл (ETA-IL) на подорож, йому більше не потрібно повторно подавати заявку на в’їзд до Ізраїлю протягом терміну дії ETA-IL (тобто до двох років).

Термін розгляду заявки компетентним органом Ізраїлю від 24-72 годин. Адміністративний збір — 25 шекелів (близько 6-7 доларів, або 275 гривень).

В той же час посольство України акцентувало увагу на тому, що адміністративний збір з громадян України планується стягувати з 2025 року. Тобто до кінця поточного року послуга для громадян України буде безкоштовною.

З 01 липня 2024 року система працюватиме у пілотному режимі для громадян усіх інших безвізових країн, а з 01 серпня 2024 року буде вже обов’язковою для громадяни усіх країн (включно з Україною), між якими діє безвізовий режим із Ізраїлем.

Посольство рекомендує громадянам України уважно вивчити вищевикладену інформацію та враховувати зазначене перед плануванням поїздки до Ізраїлю.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю