Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество24 Сентября 2024, 13:11

Значна частина тисяч хасидів не зможе потрапити до Умані через скасування рейсів в Ізраїлі

хасиди, аеропорт
Ілюстраційне фото timesofisrael.com

У ніч на 24 вересня сотні брацлавських хасидів, які планували приїхати до Умані на Рош а-Шана, отримали повідомлення про скасування рейсів. Йдеться про рейси авіакомпанії Wizz Air, яка оголосила про зупинення польотів до Ізраїлю через війну на півночі і операції «Північні мечі».

Також тисячі бажаючих вирушити до святого місця рабина Нахмана з Брацлава, який похований в Умані, заблоковано через скасування рейсів німецькою авіакомпанією Lufthansa, польською Lottery та компанією Low Cost Wiz, які забезпечували найзручніші рейси до Європи.


Читайте також: Понад 1500 паломників-хасидів вже прибули до Умані — голова Черкаської ОВА


Багато хто забронював авіаквитки в країни Європи, що межують з Україною або її сусідами, оскільки в Україні триває війна і повітряний простір закрито. Зараз, після скасування рейсів до Ізраїлю через ситуацію з безпекою ситуація стає незрозумілою для значної частини тисяч охочих полетіти вже зараз.

Авіаційне управління Ізраїлю разом із представниками служби безпеки вивчає спільно з авіакомпаніями можливість відновлення польотів до Ізраїлю якнайшвидше — залежно від ситуації з безпекою.

Нагадаємо, що єврейський Новий рік цьогоріч відзначається з 2 по 4 жовтня.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать