Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество16 Апреля 2024, 17:39

Зі Стіни Плачу видалили всі молитви, прохання та побажання перед святом Песах 5784

стіна плачу, записки
Записки у Стіні Плачу / Фото israelnationalnews.com

Перед великим єврейським святом Песах у вівторок, 16 квітня, персонал Фонду спадщини Західної стіни в Єрусалимі (Стіни Плачу) виконав очищення від записок, які накопичилися за останні півроку з молитвами і побажаннями.

Очищення проводилося відповідно до галахічних правил, з використанням рукавичок та одноразового дерев'яного посуду. Зібрані записки будуть поховані разом зі священними книгами та текстами, що призначені для архівного збереження.

Головний рабин Стіни Плачу та священних місць, Шмуель Рабінович, особисто був присутній під час цієї процедури і виголосив молитву за єдність єврейського народу.

Відвідувачі Стіни Плачу часто залишають між каменями записки з особистими побажаннями та молитвами. Двічі на рік — перед Песахом та Рош а-Шана — щілини між каменями очищаються, щоб нові паломники та відвідувачі могли залишити свої записки. Іноді їх привозять спеціально з інших країн.

Традиція очищати Стіну Плачу від таких записок існує приблизно три століття. Фонд спадщини Західної стіни щомісяця отримує близько трьох тисяч записок від користувачів з усього світу через Інтернет, а також отримує сотні тисяч записок від паломників та туристів особисто.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю