Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество20 Марта 2024, 11:57

Ізраїль вдруге поспіль увійшов до ТОП-5 найщасливіших країн світу

World Happiness Report, Israel
Скриншот worldhappiness.report

Ізраїль увійшов до п’ятірки найщасливіших країн світу.

Згідно зі щорічним звітом World Happiness Report («Всесвітній індекс щастя»), цього року Ізраїль випередив 133 країни та обійшов такі країни як Нідерланди, Норвегію, Люксембург, Швейцарію, Австрію, Нову Зеландію. Україна у цьому списку посіла 105-те місце.

У звіті враховано дані за 2021-2023 роки щодо 143 країн світу, на підставі яких вираховується «індекс щастя».

Соціологи обчислюють цей індекс з 2012 року з огляду на рівень добробуту, задоволеність громадян якістю життя. Причому з 2018 року враховується думка нових іммігрантів (репатріантів).

У 2024 році Фінляндія вже вшосте поспіль здобула титул найщасливішої країни у світі, після йдуть Данія, Ісландія, Швеція та Ізраїль.

Причому в «індексі щастя» для молодих (не старших за 30 років) Ізраїль на другому місці у рейтингу — після Литви. В «індексі щастя» для літніх людей (старше 60 років) Ізраїль на 18-му місці.

Слід зазначити, що Ізраїль другий рік поспіль потрапляє до ТОП-5 (торік Ізраїль опинився у першій п'ятірці вперше з початку публікації «індексу щастя»). Трагічні події 7 жовтня 2023 року і війна з терором фактично не були враховані дослідниками: «індекс» по Ізраїлю обчислювався після 7/10, але до багатьох інших подій, пов'язаних з війною. Згодом оцінки щодо Ізраїлю різко впали. Але це буде видно лише у рейтингу наступного року.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю