Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество15 Августа 2022, 16:55

Ізраїльські лікарі продовжують допомагати пораненим українцям

дарина, чернігів, ізраїль
Фото Facebook: Michael Brodsky

Ізраїльські лікарі продовжують допомагати пораненим українцям в ході повномасштабної військової агресії РФ.

Посол Ізраїлю в Україні Міхаель Бродський розповів про долю 9-річної Дарини, що потрапила під обстріл у Чернігові. У квітні її привезли до ізраїльського польового шпиталю біля Львова, а потім доставили на операцію до Ізраїлю, до лікарні «Шиба». Нещодавно Дарина почала ходити самостійно, без милиць.

Тим часом Олег Вишняков, що обіймає посаду Почесного консула Ізраїлю у Західному регіоні України, повідомив, що ізраїльські лікарі через відеодзвінок допомогли українським колегам врятувати ногу пораненої внаслідок російського бомбардування юній дівчині.

Минулого тижня лікарям лікарні «Ассута» в Ашдоді зателефонували українські лікарі, які оперували 16-річну дівчину. Вона отримала тяжке поранення внаслідок російського бомбардування.
Дівчинка живе у невеликому місті. Вони разом із батьком їхали в автобусі, коли пролунала сирена. Тікати їм було нікуди. Пасажири автобуса лягли на підлогу. Вона вижила через те, що її своїм тілом прикрив батько. Він загинув, а вона зазнала тяжких поранень.

Хірурги готувалися ампутувати пошкоджену кінцівку, щоб урятувати життя пацієнтці, коли вирішили проконсультуватися з ізраїльськими колегами.

Вони зателефонували через відеозв'язк Вадиму Капуллеру, завідувачу дитячого хірургічного відділення в «Ассуті», з яким вони давно знайомі.

Вадим Капуллер консультував колег разом із Роном Ламданом, завідувачем дитячого ортопедичного відділення в «Ассуті». Їм здалося, що попри серйозні пошкодження м'язових тканин є можливість зберегти кінцівку, і консультація ізраїльських колег допомогла ухвалити правильне рішення. 
Зараз дівчина перебуває у лікарні під наглядом лікарів.

Раніше JewishNews повідомляли, що лікар з Хайфи дистанційно прооперував пораненого офіцера ЗСУ.

Також у польовому госпіталі, який розгорнув Ізраїль на території України, провели операцію з видалення запаленого апендіксу, а також врятували ногу 50-річній пацієнтці, що постраждала під час обстрілів.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю