Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество29 Марта 2024, 13:19

Ізраїльтян закликали приховувати свою ідентичність на Євробаченні

Еден Голан, Ізраїль, Євробачення
Цьогоріч на Євробаченні Ізраїль представлятиме Еден Голан / Фото euronews.com

Рада національної безпеки Ізраїлю закликала ізраїльських громадян, які мають намір відвідати Євробачення-2024 у Мальме (Швеція), бути обережними й утриматися від висвітлення своєї ізраїльської ідентичності.

Нинішній пісенний конкурс Євробачення відбудеться у місті Мальме, яке славиться своїм високим рівнем антиізраїльських настроїв. Через це в Ізраїлі допускають, що ізраїльські уболівальники можуть стати об'єктом ворожих проявів або навіть терористичних атак. Тому ізраїльтянам порекомендували утримуватися від носіння національного одягу або символів, бути обережними в громадських місцях, не говорити голосно івритом у громадських місцях та звертатися до посольства Ізраїлю в Швеції у випадку відчуття загрози або потреби в допомозі.

Варто відзначити, що Ізраїль тривалий час коливався щодо участі в конкурсі, а композицію ізраїльської представниці змушували змінювати кілька разів організатори Євробачення. У кінцевому результаті Ізраїль все ж буде представлений на сцені в Мальме за участю співачки Еден Голан з піснею «Hurricane».

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать