У Хмельницькому пройшов майстерклас з приготування «єврейських вареників» — ФОТО

крейплах

У Хмельницькому благодійному фонді «Хесед Бешт» відбувся теплий та смачний майстерклас з приготування «крейплах».

Ця національна єврейська страва, що за рецептом нагадує українські вареники, має свої кулінарні секрети, якими учасниці із задоволенням ділилися одна з одною.

крейплах

На зустрічі панувала атмосфера натхнення: господині говорили про схожість страв різних народів. Адже, як в українців є вареники, так в італійців — равіолі, у японців — ґьодзи, у грузинів — хінкалі, а у євреїв — крейплах.

Учасники заходу готували крейплах з різними начинками: капустою, картоплею та вишнями.

крейплах

Учасниці й волонтери обмінювалися досвідом, рецептами та історіями, а завершенням майстерні смаку стало спільне частування.

Вже цієї п’ятниці волонтери принесуть ці смаколики в оселі маломобільних підопічних фонду, які зможуть смачно зустріти Шабат.

крейплах, єврейські вареники

Image

© Використання матеріалів сайту допускається лише при збереженні інформації про авторство та першоджерело. Вказівка ​​прямого відкритого для пошукових систем гіперпосилання на JewishNews.com.ua є обов'язковою. Посилання має бути розміщене незалежно від повного або часткового використання матеріалів не нижче другого абзацу. Усі матеріали, які розміщені на цьому сайті з посиланням на ІА "УНІАН", не підлягають подальшому відтворенню та/або розповсюдженню в будь-якій формі, крім письмового дозволу агентства.