Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество04 Марта 2024, 13:19

У Парижі стався напад на літнього єврея на виході з синагоги

поліція, Париж
Ілюстраційне фото wikipedia.org

Французькі правоохоронні органи розшукують невідомого, який напав на відвідувача синагоги в Парижі.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Жеральд Дарманен, назвавши інцидент черговим антисемітським нападом.

Інцидент стався у п'ятницю на виході з синагоги у 20-му окрузі Парижа, де в цей час проходила молитва з нагоди початку Шаббата.

Близько 17:30 за місцевим часом невідомий раптово атакував 60-річного єврея спочатку вербально, а потім і фізично. Осипавши жертву антисемітськими образами, він почав бити потерпілого ногами та руками.

Потерпілого внаслідок нападу госпіталізували до лікарні. Зловмисник втік.

Варто зазначити, що напад стався лише через кілька годин після того, як міністр внутрішніх справ наказав префектурам поліції по всій країні негайно посилити захист центрів єврейських громад, особливо навколо шкіл та місць відправлення культу.

Міністр внутрішніх справ Франції заявив, що влада невпинно працює над затриманням винуватця цього діяння.

У Франції після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня було зафіксовано різке зростання проявів антисемітизму. Дані Міністерства внутрішніх справ та Служби захисту єврейської громади показали, що у 2023 році було зареєстровано 1676 антисемітських інцидентів у порівнянні з 436 у попередньому році.

Аналогічна ситуація спостерігається й інших країнах Європи та США, тому там було посилено безпеку єврейської громади. Раніше JewishNews повідомляли про посилення охорони єврейських об’єктів у Цюриху після нападу на єврея, а також у Швеції, через бойову гранату у посольстві Ізраїлю.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать