Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество13 Мая 2024, 10:45

25 034 військовослужбовців та 5100 цивільних: в Ізраїлі вшановують пам’ять загиблих

Йом а-Зікарон, День пам’яті жертв загиблих у війнах Ізраїлю та жертв терору
Зображення gov.il

Ввечері 12 травня в Ізраїлі розпочали меморіальні заходи з нагоди Йом а-Зікарон — Дня пам’яті жертв загиблих у війнах Ізраїлю та жертв терору.

Перед початком церемонії Дня пам'яті полеглих перед Кнесетом та по всьому Ізраїлю на знак жалоби були приспущені державні прапори.

МЗС провело церемонію пам’яті про загиблих, голова МЗС Ізраїлю Ісраель Кац поклав вінок до Стіни пам'яті полеглих співробітників МЗС.

Стародавні стіни Єрусалиму були прикрашені іменами полеглих солдатів Ізраїлю.

Об 11:00 сьогодні в Ізраїлі пролунає двохвилинна сирена, яка відкриє церемонії Дня Пам'яті полеглих у війнах та жертв терору на всіх військових кладовищах та меморіалах країни.

День пам’яті та відповідні меморіальні заходи продовжуватимуться до вечора 13 травня, відкриваючи 76-й День незалежності Ізраїлю.

Загальна кількість загиблих у війнах Ізраїлю з 1860 року становить 25 034 військовослужбовців ЦАХАЛу, співробітників поліції, Служби в'язниць, Служби безпеки (ШАБАК), служби зовнішньої розвідки «Моссад», єврейських підпільних організацій в Ерец-Ісраель і бійців єврейської бригади, що діяла у складі британської армії. До цього числа входять ті, хто помер від ран або в період несення служби.

З торішнього Дня пам'яті до списку додалися 760 військовослужбовців, які ще померли від раніше отриманих ран. Абсолютна більшість загинула у нинішній війні ХАМАСу та Ізраїлю.

5100 цивільних загинули внаслідок терактів, обстрілів та бойових дій. За останній рік — 834 особи. Абсолютна більшість — 7 жовтня 2023 року.

Подпишитесь на рассылку

Получайте самые важные еврейские новости каждую неделю