Поддержать проект
menu
Проект Объединённой еврейской общины Украины
Общество31 Октября 2022, 16:39

49-річний капітан ЗСУ, що мав ізраїльське громадянство, підірвався на міні під Куп’янськом

Геннадій Міхель
Фото ynet.co.il

49-річний капітан Збройних Сил України Геннадій Міхель, який також мав ізраїльське громадянство, загинув 29 жовтня у місті Куп'янськ Харківської області внаслідок наїзду автомобіля, в якому він перебував, на міну.

У нього на руках було свідоцтво про алію, він уже отримав посвідчення особи і навіть замовив рейс до Ізраїлю. Але потім в Україні почалася повномасштабна війна, спричинена РФ, і Геннадія Міхала призвали до захисту України.

Донька Геннадія Анна три з половиною роки тому емігрувала з України до Ізраїлю і незабаром буде на службу в ЦАХАЛ. Його батьки емігрували три роки тому, але він сам відкладав імміграцію на пізніший термін. Зрештою, він мав вилетіти до Ізраїлю 8 лютого, але Геннадій відгукнувся на прохання українського кадрового бюро і знову переніс дату. Минулої суботи під Куп’янськом його машина наїхала на міну, Геннадій загинув на місці, а його друг був важко поранений.

Я просила його поїхати до нашої доньки в Ізраїль, але він відповів, що не може розчарувати своїх друзів по бригаді. Він займав високу і важливу посаду — відповідав за все матеріально-технічне забезпечення бригади. Пішли перевірити, чи все в порядку на позиціях, і наступили на міну. ​​Його дуже любили в частині. Я чекаю, поки його поранений друг одужає і зможе розповісти, що там насправді сталося.

Тетяна

Колишня дружина Геннадія Міхеля

Раніше JewishNews повідомляли, що, защиючи Україну, загинув ізраїльтянин Дмитро Фіалка та єврейський студент Серафім Сабаранський.

Цдака — основа мира

Пожертвуйте на деятельность

Объединённой еврейской

общины Украины

Поддержать